2023,  Innamorata,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije

BEND – Iva Ribarić

Knjiga započinje opisom Irisinih roditelja – rock zvijezda. No, Iris zna zašto njezini roditelji nikada nisu uspjeli. Njezina majka Donna nikada nije uspjela uskladiti normalan život u kojem brine za dijete s onim koji je vodio Mike (Hide) Henderson. To je bio život prepun glazbe, zabava, turneja, droge, alkohola i… drugih žena. Ubrzo je napustila Iris i njezinog oca kako bi se posvetila svojoj karijeri. Iris bi zbog svega toga trebala znati bolje. A kako se onda našla u ovoj situaciji?

Iris Henderson radijska je voditeljica koja voli glazbu i zna puno o njoj zbog svojih slavnih roditelja. Isto tako, odmah je prepoznala potencijal rock benda kojem je popularnost neprestano rasla. Članovi Breaking Downa ubrzo su je prihvatili nakon što se spetljala s jednim od njih. Kojim? To vam baš ne bih smjela otkriti. Premda je znala kako priča ide, svejedno se upustila u nju i čekala da ju struja ponese svojim tokom. Bila je spremna na jednako jada i tuge koliko je dobila i sreće.

Iva Ribarić piše o glazbi kakvu osjećamo u dubini duše, o onoj koja nas pokreće. Takva ljubav prema glazbi pokreće i bend Breaking Down. Njihove odluke u priči samo su odraz toga. Iva piše o ljubavima, o onima kakve susrećemo (ni)jednom u životu. Iva piše o prijateljstvima, o onim prijateljstvima koja su od početka ispunjena ljubavlju i (ne)srećom. Iva piše i o istini, o onoj istini koja se ne može dugo skrivati iza laži i prevara. Zaljubit ćete se u njezin stil pisanja koji će vam prikovati oči uz članove benda i sve što se oko njih događa. Priča je toliko uvjerljivo napisana da jedva stignete trepnuti. Na čas postajete članom benda. Bi li vam to smetalo, na sekundu postati dijelom ekipe? Osjetiti kako je to nositi teret slave?

Znam kako je svijet poludio za slavnom Daisy Jones i Šestorkom autorice Taylor Jenkins Reid, knjigom koja se ekranizirala i u seriju. Čitatelji su baš zavoljeli ovaj naslov. I meni se svidjela, ali mi je bilo nekih dosadnih dijelova i sjećam se da sam joj dala četvorku iako mi se koncept baš jako svidio. E pa, moram vam priznati da me Bend Ive Ribarić baš izuo iz cipela. Cijelo vrijeme se nešto događalo, bilo je i napeto i zanimljivo, baš kao da pratim neki dokumentarac o poznatoj osobi i totalno sam uvučena u priču. Daisy je pisana u obliku intervjua s članovima benda, a Bend je pisan više u obliku romana i moram priznati da mi je za nijansu bolji i zanimljiviji od Daisy.

Mislim, zaključak je da će vam se svakako svidjeti ako vam se svidjela i Daisy Jones. Rock bend, napetosti između likova, ljubavne afere, prijateljstvo, svjetska slava… što nam se točno ne može svidjeti u ovom romanu ako volimo takve priče o poznatima? 🙂

Izdavač: Innamorata

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)