2023,  Innamorata,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije

U POSTELJI S VRAGOM – Fatima S. B.

“U postelji s vragom” jedna je od onih knjiga koje su me nagovorile na čitanje zbog zanimljivog kratkog sadržaja. Onda je došla i naslovnica i rekla sam si Tea, ovo je knjiga koju iduću čitaš. I pročitala sam ju u jednom danu jer je jako zarazna. Kad jednom počneš, nema stajanja.

Naime, radnja je smještena u Maroko gdje dvadesettrogodišnja Laila biva prisiljena udati se za marokanskog princa Omara. Laili to predstavlja smak svijeta jer ima dogovoreni brak s osobom koju ne poznaje i kojoj će biti samo jedna u nizu jer priča kaže da Omar već ima tri žene. A Laila ne namjerava i ne može dijeliti svog muškarca. Tu predstavljaju problem i jako stroga načela njihove vjere kojima se protagonistica neprestano odupire jer kao žena ne želi biti potlačena, submisivna i zauvijek u sjeni muškarca.

Meni u ovoj knjizi opako nedostaje dubine. No, stvar je u tome da dubine nije niti trebalo biti, autorica je to zamislila kao jedan više opuštajuć i humorističan ljubić koji će vam skrenuti misli sa svakodnevnih obaveza. I to se definitivno dogodilo jer sam iz te perspektive totalno uživala u knjizi. Nakon nekog vremena prihvatila sam i humor i bilo je baš zabavno. Ina Špiček prilagodila je knjigu s bosanskog, ali neke fraze ipak je ostavila jer to ne bi bilo to na hrvatskom i drago mi je da je tako iako mi je trebalo nekoliko poglavlja da se naviknem.

Super strane su definitivno taj humor, opis kulture, ljubavni zaplet i postepeno razvijanje osjećaja, juicy detalji (ne predegutantni), emocije i ogromna strast. Omar mi se kao lik dosta svidio, Laila baš i nije. Bila mi je dosta antipatična i patetična, jako djetinjasta. Ali zbog toga priča i je tako smiješna, mora biti malo ironije. Minus je svakako što knjiga ima samo 240 stranica. Ja bih ovu priču čitala i da ima 500!

Ipak, žao mi je što knjiga nije dublje raspisana i radnja malo bolje razrađena, dosta stvari je moglo bolje jer mislim da ideja ima super potencijal i definitivno bih voljela pročitati takvo djelo u malo naprednijem obliku. Ali za ono što knjiga trenutno predstavlja, a to je zabava za čitatelja s malo spicy romanse, “U postelji s vragom” odličan je naslov i zato joj na kraju dajem 4 od 5. Bitna je perspektiva iz koje se gleda na knjigu i ideju. 🙂

Izdavač: Innamorata

Prilagodila s bosanskog: Ina Špiček

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)