2022,  Innamorata,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije

BOŽIĆNI ZAČIN – Inna Moore

Prosinac sam jednostavno morala započeti s blagdanskim ugođajem. Zbirka priča „Božićni začin“ predstavljena je na Interliberu, a tako je dospjela i u moje ruke jer izdavačka kuća Innamorata jednostavno zna što ja volim i trebam. Tri tople priče jednostavno su mi ugrijale srce pa ću vam i reći nešto o njima. Svaka priča ima stotinjak stranica i zapravo govori o jednoj od tri prijateljice pa su radnje i donekle međusobno isprepletene.

ZVIJEZDE U PEPELU, prva priča – Skylar toliko voli Božić da se odlučila i udati u to vrijeme. Međutim, nešto ju koči. Njezin zaručnik Carl više joj je kao najbolji prijatelj nego kao ljubavnik. Vole iste stvari, slažu se, dobri su si… ali čak i njezine prijateljice vide da to nije to. One znaju kome Skylarino srce pripada i napravit će sve da vide svoju prijateljicu ponovno sretnu. Ova priča mi je bila predivna jer i ja beskrajno volim blagdansko vrijeme koje kreće s početkom prosinca, obožavam kupovati i izrađivati drugima sitnice, a posebno volim tople zagrljaje. Aha, i vjerujem u prave ljude – krivo vrijeme. Zato mi je ova priča bila baš slatka.

SNOVI OD ŠEĆERA, druga priča – Athena, osim što ima PREDIVNO ime, za razliku od Skylar ne prepoznaje vrijednosti Božića jer joj to nikada nitko nije pokazao – ni duhovno ni materijalno. Neki ljudi nemaju sreće odrastati u dobrim obiteljima, ali svejedno ispadnu dobri ljudi. Na poslu upoznaje kolegu koji je nevjerojatno privlačan, no on sa sobom nosi neke tajne. Tajne kojima će se Athena morati prilagoditi kad ih sazna ako želi ostati s Grahamom. Ova priča ima svoje predivne čari, a jedna od njih je kako ti ne treba puno za sreću i kako je lako pustiti ljude u srce te da smo ponekad baš zbog te sreće i sitnica u stanju napraviti SVE što je potrebno.

NEOČEKIVANI POKLON, treća priča – Zoey je uspješna, mlada i zgodna djevojka koja vodi dosta površnu vezu, ako se to tako uopće može nazvati, sa svjetskim poduzetnikom i putnikom Jayem koji je svuda, samo ne doma. Jedan dan u stan se useli Jayev brat Logan koji je upravo u tijeku izlaska iz jednog vrlo toksičnog braka i veze. Je li Zoey Loganu uspjela vratiti samopouzdanje i je li se još nešto dogodilo između njih, saznajte u knjizi… Ova priča je svakako možda najeksplicitnija, ali možda i najsimpatičnija po mom ukusu. A mislim… znate našu Innu.

Autorica nas je još jednom posve iznenadila. Cijelu godinu najavljuje te božićne novele i napokon ih imamo u rukama. Inna u dijelovima piše nježno, duboko i toplo, a onda opet u nekim dijelovima vrlo seksi, divlje i ludo. Obožavam to kod nje. U njezinim ljubavnim i romantičnim knjigama možete naći sve elemente koji vam trebaju. Meni su, osobno, jako dobro sjele ove božićne priče koje su mi došle kao uvertira u ovo blagdansko vrijeme. Da je barem snijeg padao vani, a ne kiša… Ali dobro, u knjizi ima dosta svega da se ne mogu požaliti još i na vrijeme. ?

Preporuka na knjizi upozorava da bi priče bilo najpametnije čitati uz dekicu i topli čaj pod svjetlom božićnih lampica, a ja se ne mogu više složiti s napisanim. Ova spicy, ali slatka knjiga je točno ono što vam ove blagdane treba i savršena je ideja za poklon ispod bora svojim prijateljicama.

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)