2021,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije,  Stilus

STARE DUŠE NE STARE – Ingrid Divković

Ingrid Divković vratila nam se s novom zbirkom poezije koji je nazvala “Stare duše ne stare”. Svi znate da svaki njezin novi projekt željno iščekujem pa sam tako već duže vrijeme bila jako uzbuđena oko izlaska njezine nove knjige. Napokon sam i to dočekala, a ubrzo je i došla na red za čitanje. 🙂

Stare duše ne stare Ingrid je pisala, čini mi se, za sebe, ali i za sve duše na svijetu. Da nam svojim poetičnim i predivnim izražavanjem da glas i objasni što osjećamo. Divković je pisala o ljubavi prema sebi i prema drugima. Često, kad mi se svidi poezija koju čitam, razmišljam kako je to ono što sam baš i ja htjela reći, samo nisam znala kako. I onda uhvatim samu sebe kako puno puta čitam iste stihove i dijelim ih sa svojim bližnjima, a i na društvenim mrežama. Upravo zato što dolaze baš iz srca.

Komentirala sam prije nekog vremena s Herminom (Libros legere) kako izgled knjige unutra jako podsjeća na knjige Rupi Kaur (samo bez njezinih poznatih ilustracija), a knjiga je isto tako podijeljena na poglavlja. Rekla bih da Ingrid je naša Rupi Kaur, ali opet posebna s nekim svojim originalnim mislima i stilom. Prepoznatljiva. Izvana je knjiga također predivna. Korice su baš ono, wow. Jednostavne, a govore puno toga. Isto kao što Ingridina poezija u kratkim crtama govori mnogo.

Ovo je prva knjiga od tri koje će nam stajati jednog dana kao komplet. Zove se Um. Moram priznati da već dugo pratim autoricu i jako mi se sviđa ova verzija nje. Svakako vam šaljem veliku preporuku za zbirku “Stare duše ne stare”.

P. S. Ovaj mjesec sam čitala baš ekstremno puno poezije, nekako se tako poklopilo. I svaka knjiga mi je bila odlična, ne mogu vjerovati koliko. Sretna sam. 🙂

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)