2021,  Naklada Neptun,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije

OKOŠTALO SRCE – Colleen Hoover

S autoricom Colleen Hoover nikad nisam imala problema u smislu knjiga koje mi se nisu svidjele. Svaka koju sam, do sada, pročitala bila je vrhunski napisana. “Okoštalo srce” nije iznimka.

Beyah ima devetnaest godina, živi u trošnoj mobilnoj kućici s majkom ovisnicom u velikom siromaštvu. Jedina osoba na koju se može osloniti je ona sama. No, nakon što joj majka umre od predoziranja, Beyah se mora iseliti iz kuće u kojoj njezina mama nije platila račune već mjesecima. Ona tada stupa u kontakt sa svojim ocem koji trenutno živi u Teksasu sa svojom novom ženom i Beyahinom novom polusestrom.

Život ove devetnaestogodišnjakinje se u sekundi preokrenuo za tristo i šezdeset stupnjeva, ali nije sve tako loše kao što se čini. Ona se dobro snađe u novoj sredini gdje upoznaje i Samsona – misterioznog dečka punog tajni. Tajni koje nije spremna saznati i tajni koje on nije spreman izreći. To ih međusobno privlači. Razumiju se na nevjerojatnoj razini, a zapravo znaju jako malo jedan o drugome.

“Okoštalo srce” govori o tome kako zakazivanje sustava utječe na formiranje mladih ljudi. Kako je život jedna velika borba i kako moramo živjeti s posljedicama. Govori o čistoj ljubavi i podršci, na svim razinama ljudskih odnosa, a i o motivaciji i težnji ka boljem životu.

CoHo ne bi bila CoHo da početak nije napravila brutalnim i šokantnim. Odlična mi je činjenica da je autorica pisala o mladim ljudima jer obično piše o odraslim i starijim parovima. I tu me uspjela pozitivno iznenaditi, leži joj svaka vrsta pisanja.

Ovaj roman priča je o dvoje mladih ljudi koji samo preživljavaju. Nisu, nažalost, imali priliku živjeti život punim plućima. Sve dok nisu sreli jedan drugoga. Knjigu sam pročitala u svega dva dana. Ne mogu vjerovati kako CoHo može briljirati u svim žanrovima. Ona kao da ne može napisati lošu knjigu, to bi bilo protiv njezine prirode.

Definitivno preporuka. Malo ćete plakati, ali će vam na kraju srce biti puno! ❤️

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)