2021,  Ljeto,  Preporuke,  Sezonske

LJETNE PREPORUKE – ovo čitam na plaži

Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću – Jana Krišković Baždarić

Znala sam da će mi ovaj naslov izazvati oduševljenje još prije nego što mi je službeno stigao u ruke. Bela Lang je tridesetpetogodišnja žena iz Asfelda koja sanja velike snove. Kolumnistica Viste zapravo nije bila zadovoljna svojim životom koji ju je odlučio iznenaditi kad je najmanje očekivala – Bela je dobila poslovni poziv da otputuje u New York kako bi pisala za Weekly Break in the City. Naravno da zvuči predobro da bi bila istina, ali što ako je? Gola istina? Sve što Beli ostaje je prihvatiti rizike koji dolaze uz tu istinu. No, što napraviti kad se izgubimo u svijetu i kad želimo ostvariti svoje snove pod svaku cijenu, ali ne pronalazimo dovoljno hrabrosti jer su ulozi preveliki? Kako naučiti riskirati? Kako se nositi s dobrim i lošim posljedicama? Na sva ova pitanja Jana Krišković Baždarić odgovara kroz lik Bele Lang u knjizi Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću (Naklada Fragment). Stil pisanja je lagan, zavodljiv, uvlači vas u radnju i dođete do trenutka kad brzo listate stranice jer morate znati je li Bela uspjela. Zasigurno ćete uživati u tom ljetnom štivu.

Cijelu recenziju knjige potražite ovdje.

Krivi broj – Inna Moore

Jade O’Neal, glavna protagonistica, studentica je ekonomije, vodi svoj posao i drži svoj život pod kontrolom sve dok se u pitanje ne dovedi dečki s kojima je hodala. Nije baš imala pretjerane sreće. Jadnica, pomislit ćete, ali sudbina je imala druge planove za njen život. Nakon što u baru pokuša svog, bivšeg-sadašnjeg, dečka učiniti ljubomornim, upozna predivnog muškarca imena Silas Costa s kojim započinje nešto poput veze na daljinu. Krivi broj, nakladnika Fokusa, je seksi knjiga, likovi su seksi, nije preduga i baš ono nešto što tražite za plažu, a da se brzo čita. Jednostavno je toliko hot da ju morate pročitati. Preporučam na ljeto, ali može i na zimu. Inna Moore je odlična domaća autorica erotskih ljubića koju ću svakako uvijek predložiti ako trebate ideje za romane za plažu.

Cijelu recenziju knjige potražite ovdje.

Slučajni cimeri – Beth O’Leary

Ovu knjigu pročitala sam prošle godine i neopisivo mi se svidjela. Vrlo je simpatična, likovi lako prirastaju srcu. Knjiga Slučajni cimeri (izdavač Znanje) govori o Tiffy Moore koja radi kao pomoćna urednica u izdavačkoj kući, zarađuje minimalac, prekinula je dugogodišnju vezu i hitno treba stan. Naiđe na odličnu priliku kod Leona Twomeya – doktora kojemu je potreban cimer jer radi puno noćnih smjena pa se vodio idejom kako bi cimer koristio stan tijekom noći dok njega nema, a on bi koristio stan preko dana dok cimer radi. Da, Tiffy mu postane cimerica. I da, Tiffy i Leon dijele isti krevet jer je to malen jednosoban stan. Knjiga nije naporna, autorica je napravila preslatku priču u kojoj ćete uživati na odmoru.

Cijelu recenziju knjige pročitajte ovdje.

Nisam htjela odužiti popis jer sam Bog zna da bih došla minimalno do broja 15 pa sam se zaustavila na 3. Znam da s ovim knjigama, što se tiče pjetnog štiva, doista nećete pogriješiti. Uživajte u ljetu! 😀

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)