2021,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Profil,  Recenzije

KOBNA IGRA – Karen M. McManus

Mislim da su svi barem čuli za Lažljivca među nama od Karen M. McManus ako već nisu čitali. Autorica je postigla svjetsku slavu sa svojim romanima u žanru, recimo, teen/YA trilera.

U ovom romanu pojavljuje se više glavnih likova koji su u knjizi Lažljivac među nama bili sporedni likovi, a glavni likovi iz prvog romana ovdje su sporedni. Unatoč tome, Kobna igra može se čitati zasebno iako je malo veća fora kad još sve to možete donekle povezati s radnjom prve knjige.

Nakon nekoliko mjeseci mira od događaja iz prve knjige, likovi su nastavili svoj život i naizgled se činilo kako sve funkcionira, ali učenici iz gimnazije Bayview ne mogu se tako brzo maknuti iz te kolotečine. Školom krene kružiti nova igra gdje osoba primi poruku na mobitel u kojoj se mora odlučiti na istinu ili izazov. Za one koji ne žele odgovoriti, dakako, postoji kazna. Nepoznati pošiljatelj proširi cijeloj školi neku škakljivu i sramotnu tajnu za koju nisu mnogi znali. A neki izazovi završe pogubno. Tko se krije iza profila koji šalje pozive za igru?

Meni Karen M. McManus piše oooodlično. Inače se ne pronalazim u žanru trilera, ali ovaj naslov koji je pisan iz perspektive tinejdžera mi je baš dobro sjeo. Zato mi se svidio i Lažljivac među nama. Ja sam jedna od onih koja ne otkriva lako plot twistove jer stvarno želim da me sve iznenadi i želim se diviti autorovim genijalnim idejama. U Kobnoj igri radnja je stvarno dobro razrađena i priča drži vodu, nisam naišla na neke rupe.

Glavni likovi su mi također super, sviđa mi se njihova povezanost. Prijateljski odnosi. Namjera da se dođe do odgovora. Lako se povezati s njima i McManusinim stilom pisanja. Maeve i Knox su takve dušice dok mi Phoebe nije sjela kao osoba (treća, recimo, naratorica). Da, rekla sam kao osoba. Kad se uspijem povezati s likovima meni su oni izgrađene osobe. 🙂 Autorica je savršeno psihološki oblikovala likove, a mislim da je to dosta zahtjevan posao, posebice kad ih ima više.

Velika podrška Profilu da nam nastave prevoditi ovu autoricu. Mislim da su ovo super YA trileri.

P. S. cliffhanger na kraju!!!

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)