2021,  Alegría,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije

JA SAM AKIKO – Stefan Tićmi

Akiko je djevojčica koja ne zna za brojeve, ali zato jako dobro čita slova. Akiko voli svog oca, u njegovom zagrljaju joj je najtoplije. Akiko priča s ručnicima. Akiko nema predrasuda. Akiko poznaje svoje zakone i često se ne uklapa. Akiko je posebna.

Ne znam kako bih ikome mogla objasniti što sam ja osjetila čitajući tih devedesetak stranica o Akiko. Je li to jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala ove godine i hoće li sigurno zadržati tu titulu do kraja gode? Da, definitivno. Hoću li ubrzo zaboraviti Akiko? Ne, mislim da ću joj se često vraćati kad ja budem usamljena da mi udijeli koji genijalan savjet.

Kad sam čitala usporedbe o Akiko i Malom princu, bila sam skeptična. Sad sam ovdje da svjedočim kako je to živa istina. Akiko nije kopija Malog princa, ona je nova, originalna Mala princeza. I ovo je stvarno jedna od onih knjiga koje biste mogli uzeti u ruke s vremena na vrijeme i svaki put ju shvatiti drugačije. Mislim da bi se “Ja sam Akiko” mogla uvrstiti u lektirna djela u osnovnoj školi.

Ovo je malo kraća recenzija jer vam ne želim otkriti sve o Akiko i sve što je ona meni otkrila. Želim da ovu knjigu otkrijete sami, uz moju veliku preporuku. Želim da ovu knjigu pokažete svojim klincima, nećacima, malim prijateljima. Želim da Akiko povedete u park kako bi ju svi upoznali jer sam sigurna da bi se uklopila. No, želim da Akiko pokažete i odraslima. Posebno odraslima.

Između ostalog, htjela bih naglasiti da smo Akiko čitali u svibnju u MKB i baš mi je drago kad zbog tog virtualnog knjiškog kluba dođem do ovako dobrih naslova. Naravno da mi se neki ne svide, ali nekima ne bih niti dala priliku da nije te naše male zajednice. Sretna sam što smo Hermina, Sara i ja uspjele predstaviti Akiko članovima kluba.

Jedan veliki bravo za autora Stefana Tićmija koji nam je predstavio Akiko, jedna ogromna podrška izdavaču Alegria knjiga i jedna od najiskrenijih preporuka ikad za ovaj naslov. Kad već hvalim ekipu, bio bi red da pohvalim i ilustratoricu naslovnice Hanu Tintor. Predivno nešto. Eto, toliko od mene! 🙂

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)