2020,  Naklada Neptun,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Recenzije

VERITY – Colleen Hoover

Mislim da većini ljudi na spomen imena Colleen Hoover uglavnom dolaze samo pozitivni komentari na pamet. Kako i ne bi s obzirom na to da je CoHo jedna od najboljih autorica koje sam ja osobno imala priliku čitati?

Za one koji ne znaju, ona je američka autorica, a piše romane koji najviše pripadaju young adult ili new adult žanru. Iako sam do sada čitala samo njezine ljubiće, super mi je što mi je ekipa iz Naklade Neptun predložila baš ovu da razbijem predrasude, a dali su mi i priliku da zavolim CoHo i u ovom žanru. Pročitala sam ju još prošli tjedan i od tada pokušavam nešto napisati za vas, ali nekako nije išlo. Svi dojmovi su mi željeli ostati u glavi, nikako da izlete u blog post. Toliko me očaralo ovo djelo.

Verity je knjiga pisana iz perspektive Lowen Ashleigh, autorice koja zapravo uživa u pisanju, ali nije navikla na publicitet pa tako ne uspijeva svoje knjige promovirati dovoljno kako bi postigle slavu. Vodila je poprilično monoton život sve do trenutka kada dobiva posebnu poslovnu ponudu Jeremyja Crawforda. On je muž poznate autorice Verity Crawford koja je doživjela prometnu nesreću i nije u stanju nastaviti pisati serijal knjiga za koji je potpisala ugovor. Jeremy tada Lowen predlaže da preuzme taj posao i završi serijal do kraja što Lowen zapravo odgovara jer je ionako u stisci s novcima i trebaju joj.

Istina, bilo joj je nelagodno znajući da je ta obitelj pretrpjela više nesreća u posljednjih par mjeseci, uključujući smrt dviju kćeri i Verityinu nesreću. Čovjeku svašta padne na pamet. Realno, koliko ste i sami pogledali horor filmova i trilera? Ponekad nam se počnu miješati mašta i stvarnost.

Lowen sprema svoje stvari i putuje kod obitelji Crawford kako bi istražila Verityin ured i uzela sve potrebne stvari koje će joj pomoći pri pisanju. Budući da ona nikada nije pročitala Verityine knjige, svaki detalj joj je dobrodošao. Smjestila se u njihovoj kući i započela s radom. Prekopavajući stvari, naišla je na rukopis naslovljen kao “Autobiografija”. Nije se mogla oduprijeti i započela je s čitanjem. Otvorila je Pandorinu kutiju koju više nije mogla zatvoriti, a s druge strane, njezini osjećaji prema Jeremyju su samo rasli.

Knjiga se deklarira kao psihološki triler iako mislim da je hybrid hrpe žanrova. Dakle, čitala sam ju u jednom dahu unatoč obavezama u vezi fakulteta. A kako ovaj roman prokomentirati uopće? Strašan je, jeziv, napet, zanimljiv, emotivan… Slala sam dečku poruke jer sam se, nakon višesatnog čitanja, navečer našla u dilemi trebam li nastaviti ili ne. Ali Verity je tako jeziva knjiga da me bilo strah jer sam bila sama i nisam mogla nastaviti. Morala sam pričekati jutro, a to me isto ubijalo jer sam htjela što prije stići do kraja.

I onda sam došla do kraja. I onda me nešto presjeklo.

Nemam pojma odakle CoHo hrabrost da napiše takvu knjigu i onda nam predstavi takav kraj. Stoji mi otvorena zadnja stranica, a moje misli su samo “Koji vrag, koji vrag, koji vrag, koji vrag… Kojeg vraga sam ja upravo pročitala?” Ova knjiga je strašna. Straaaaaašno dobra. Genijalna. Vrhunska. Ne mogu vjerovati da ću reći da mi se sviđa više od njezinih ljubića, a ako ste do sada imali priliku vidjeti što ja volim čitati, znate da je ovo jako čudno. Nisam pročitala sve Colleenine knjige pa ostavljam mjesta da mi se neka još više svidi, ali Verity sam na Goodreadsu ocijenila s peticom.

Svakako preporučujem. Ako još niste stavili ruke na ovu knjigu, zabilježite ju na reading listi. Ovo je must read. Savršeno.

Čitamo se uskoro!

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)