2020,  Interliber,  Preporuke

INTERLIBERSKI ULOV 2020.

Interliber ove godine definitivno nije ono što smo zamišljali, ali su izdavači svejedno učinili sve da se on održi maker online. Ne samo da je nedostajao miris knjiga, gužva, cjelodnevno uzbuđenje oko odlaska na Velesajam u paviljone, umor i teške noge nakon više sati hodanja, nova prijateljstva I zagrljaji nego I oni pravi, interliberski popusti. Bili su obećavani ogromni popusti, a na kraju nas je velika većina ostala razočarana.

Ja osobno idem na Interliber kako bih kupila stare naslove koje želim I nikada ne kupujem novitete. Ušteđen novac iskoristim isključivo za knjige na popustima s 50% I više posto. Osim toga, preferiram fizičke odlaske u knjižare ili na sajmove knjiga. Nije tu samo riječ o doživljaju koji je milijun puta bolji, nego mi puno znači kada ja vidim knjigu koju kupujem. Ne znam koliko vas se može poistovjetiti sa mnom, ali sam se opekla ove godine na tome. U ovogodišnjoj gužvi, provela sam puno vremena na web shopovima tražeći jeftinije stare naslove, no bezuspješno.

Stizale su mi oštećene knjige pa ću vam odmah pokazati kako je izgledao jedan od moja četiri paketa tj. što me dočekalo.

Knjiga skroz na dnu ima potrgane korice, a većina mi ih je došla ovako nagnječenih.


Naravno da se greška može dogoditi I da radnici to ne mogu primijetiti jer je gužva I velike su to nakladničke kuće, ali ako sam platila novu knjigu, nebitno što je cijena snižena, onda očekujem dobiti novi primjerak. S nakladnicima sam sve uspjela riješiti I dobila sam druge primjerke, bili su skroz pristojni, fer I korektni, ali meni je to samo još jedan dokaz zašto ne volim online narudžbe.

Uglavnom, da prijeđem na taj book haul.

ZNANJE

Sve tri knjige platila sam 90,00 kuna, a komad je bio snižen s 50,00 kuna na 30,00 kuna

FOKUS

Maasica je bila snižena sa 129,00 kuna po komadu na 79,00 kuna po komadu.
K. A. Tucker sam kupila preko Second hand knjižare pa je upisujem pod interliberski ulov, platila sam ju nevjerojatnih 40,00 kuna.
Moja kolegica s Bibliomanija bloga je zapravo zaslužna što je “Taj hejt u glavi” našla put do mene. Vidjela je da je na mom popisu i odlučila mi ju je poslati da ne trošim novce na nju. Ana, najbolja si!

MOZAIK

Ova je bila na odličnom popustu, a upecala sam ju za 60,00 kuna umjesto 139,00 kuna.

STILUS

Posrnuli princ je bio snižen na 49,00 kuna s 99,00, a Princeza od papira s 99,00 na odličnih 39,00 kuna dok sam Uvez platila 104,00 kune, a inače je 149,00 kuna.

Zaključak je das u popusti bili očajni. Izdavači se nisu baš isprsili, čak su stavljali I velike iznose koje morate potrošiti kako bi poštarina bila besplatna. U cijelom tom ludilu voljela bih istaknuti Stilus, Profil I eventualno Znanje koji su imali skroz okej popuste.

Mislim da je većina ljudi odustala te sačuvala novce za nadolazeći pravi Interliber koji je, kako trenutno stvari stoje zbog pandemije, prebačen na ožujak 2021. godine. Prije nego što je ovogodišnji Interliber otkazan, ja sam natipkala post sa savjetima kako najbolje proći na Interliberu. Bez brige, sačuvala sam taj post za bolja vremena (možda već taj ožujak 2021. godine).

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)