2020,  Po godini recenziranja,  Prema izdavaču,  Profil,  Recenzije

TI, U MOM SNU – Holly Miller

Ajme, ajme, ajme, ajme! Obožavam kada vidim najavu za prijevod nekog naslova koji me na prvu pridobije. To je definitivno bio ovaj jer ne znam što me prije pridobilo – opis radnje ili sam izgled naslovnice jer, koliko god da se borim protiv toga, ne mogu poreći da mi naslovnica, kada se radi o naslovu za koji još nisam čula, igra jednu od bitnijih uloga („O moj Bože Tea, zakleta ljubiteljice knjiga, how could you?“ –Ah, što da vam kažem 😀 )


Kroz knjigu upoznajemo Joela – čovjeka koji može predvidjeti budućnosti preko svojih snova. Naime, on barem jednom tjedno sanja situaciju, pozitivnu ili negativnu, koja će se dogoditi u bližoj ili daljoj budućnosti. Na neke stvari može utjecati, a na neke ne može jer su neke stvari daleko izvan njegovih mogućnosti. U svojih trideset i pet godina gotovo da nema nekog pravog prijatelja jer se izolirao od svih shvativši koliko je opasno ljudima priznati koje sposobnosti ima.


Iz istog razloga nije mogao održati ni vezu jer on sanja upravo o ljudima do kojih mu je stalo i koje voli pa se nije htio dovoditi u poziciju da zavoli neku ženu i onda bude potpuno nemoćan u slučaju da sanja nešto loše. Koliko god da je pokušavao, snovi o predviđanju budućnosti nisu ga htjeli napustiti. Naučio je živjeti time, imati granicu, kontrolirati osjećaje i ne prepuštati se. Sve dok nije upoznao Callie.


Ona je, po meni, genijalan lik. Oduvijek je htjela raditi kao zaštitar prirode, ali završila je kao konobarica u kafiću što je smatrala kao odavanje počasti svojoj najboljoj prijateljici koja je rano premila. Callie je karizmatična, pametna i vrlo ambiciozna pa joj tako ni Joel ne uspijeva odoljeti. Privlačnosti između ova dva lika je nevjerojatna, pristaju si poput slagalice – savršeno se upotpunjuju.


Dakle, bila je to ljubav na negdje treći pogled između njih dvoje. Oni kroz knjigu jedan drugoga uče kako živjeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti i motiviraju se da postanu bolje osobe. Sve to može savršeno klapati dok Joel ne usnuje prvi san o Callie. Bilo je samo pitanje vremena…

Eto, nadam se da sam vas dovoljno zainteresirala da zaista uzmete knjigu u ruke i to prvom prilikom. Roman „Ti, u mom snu“ (eng. The Sight of You) prvijenac je britanske autorice Holly Miller koja se, iskreno, nije mogla pokazati u boljem svijetlu s ovim djelom. Vrhunski napisano, jako emotivno, baš prava, divna ljubavna priča za sve nas ljubitelje ljubića hehe 🙂


Izdavač: Profil

Čitam, pišem, fotkam, smišljam, intervjuiram... Pridružite mi se u razgovorima o knjigama te dijeljenju doživljaja o našim najdražim naslovima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)